Podijeli

Domazet Lošo ističe kako napad zapadnih snaga na Siriju nije nikakvo iznenađenje iz razloga što, kako tvrdi, Amerikom vlada tzv. duboka država koja u rukama drži cijele Sjedinjene Američke Države i koja se ne želi pomiriti s višepolarnošću svijeta.

“Još se manje mogu pomiriti nakon što je 26. ožujka Kina u opticaj pustila petro-juan, čime je dolar izgubio dosadašnju moć i vrijednost i Amerika će svoju nekadašnju moć morati dijeliti s Rusijom i Kinom, Indijom i još nekim zemljama”, podsjetio je admiral i dodao:

“Ovaj je napad sa stajališta vojnog umijeća u biti poraz i to očigledni poraz Zapada. Riječ je o pukom ‘glumatanju’ koje u vojnom smislu ništa ne može promijeniti nego samo potvrđuje njihovu nemoć”, rekao je.

Pojašnjava kako sam odabir ciljeva to dokazuje jer se radi o ciljevima koji to u biti i nisu u smislu vojnog značenja jer savezničke rakete i zrakoplovi nisu ušli dublje u sirijski prostor upravo kako ne bi bili izloženi obrambenim sustavima Sirije.

Učinak napada su, ističe Domazet, samo neka manja oštećenja i napadnute su lokacije gdje se navodno proizvodilo kemijsko oružje, koje zapravo, prema njegovom mišljenju, ne postoji. Smatra kako je cijela priča o napadu kemijskim oružjem zapravo izmišljena, što potvrđuju, napominje, i izjave američkih generala pa čak i samog ministra obrane Jima Mattisa koji je rekao kako nemaju dokaza.

“Neposredni je povod napada na Siriju to što je prilikom oslobađanja Gute u velikoj akciji sirijske vojske i Rusije nastradalo više od 200 pripadnika američkih i engleskih specijalnih snaga. To je njih dignulo na noge i odmah se nakon toga pojavila optužba o kemijskom napadu”,  upozorava naš sugovornik.

Zanimljivo je što se Rusija nije uključila u odbijanje napada

Zanimljivo je i to, napominje Domazet, što se nijednom nije uključila Rusija nego je napad odbila protuzračna obrana Sirije. “Iz tog se može zaključiti da su ciljevi pomno birani kako se ni slučajno ne bi moglo dogoditi da netko od ruskog osoblja nastrada. Dakle, sve je to samo da se stvori medijska svjetska magla da je Amerika eto ‘oprala svoj obraz’, no sve je to, ponavljam, gluma koja pokazuje da su Rusi i bez ijednog ispaljenog metka pobjednici”, uvjeren je naš sugovornik.

Ističe kako to potvrđuje da Zapad itekako respektira ono o čemu je ruski predsjednik Putin govorio, a to je da će oboriti ne samo svaku raketu uperenu protiv njih i njihovih interesa, nego i zemlju iz koje se lansira. A Rusija je sa šest novih borbenih sustava učinila irelevantnom američku proturatnu obranu, podsjeća.

‘Namjera je gurnuti Saudijsku Arabiju protiv Irana i tu bi se na neki način svakako uključio i Izrael’

Admiral smatra kako se u naredno vrijeme neće ništa posebno dogoditi, jer su i sami Amerikanci najavili kako je riječ o jednokratnom udaru te je ovo bilo samo testiranje reakcije Rusa.

“Zanimljivo je da su zapadni saveznici cijelo vrijeme nešto govorili, posebice američki predsjednik, dok jedini koji nije govorio je Putin. A šutnja ponekad govori više od riječi”, upozorava.

Uvjeren je da glavni cilj napada nije bila samo Sirija nego da je riječ i o testiranju Irana, čije položaje u Siriji saveznici nisu dirali. “Njihova je namjera gurnuti Saudijsku Arabiju protiv Irana i tu bi se na neki način svakako uključio i Izrael. To je pravac koji isto treba pratiti u budućnosti”, rekao je.

Zaključuje kako je ovim ‘beskrvnim’ i bespotrebnim napadom Amerika definitivno priznala da je izgubila rat u Siriji i da je Rusija pobijedila, piše direktno.hr.

Podsjetimo, Iran, glavni regionalni saveznik Damaska, upozorio je u subotu na regionalne posljedice udara SAD-a, Francuske i V. Britanije na Siriju “odlučno” ih osudivši.

G.S.

 


Podijeli

3 KOMENTARI

  1. Admiral govori ispravno, sami Amerikanci su najavili jednokratni udar te je ovo bilo TESTIRANJE REAKCIJE RUSA.
    Putinu je najvažniji godišnji sastanak sa njegovim tajkunima (oligarsima) i svaki od njih mu za poklon donese kamion love (novaca). Bivši KGBovac zna posao, ima firmu.
    Jedan od tih njegovih tajkuna obilno financira projekt IK.
    Imamo mi u Hrvatskoj svojih problema, počmimo ih rješavati.

  2. Izgubljeni slučaj. Stručnjak opsjednut teorijom zavjere. Srbi imaju Miroslava Lazanskog, a mi njega. Šteta kaj više među nama nema Frana Višnjara da te kvazi stručnjake kaj se bave globalnom politikom i naoružanjem otpili i to je bio jedini analitičar i komentator koji nije bio opsjednut niti jednom stranom i sve kaj je prezentirao je bilo na bazi relevantnih podataka. ……. Jedan bitan podatak od Frana Višnjara u vremenu kada je Izrael htio napasti Iran, a to su Ameri stopirali i taj komentar čini mi se da je bio na HTV-u da Ameri posjeduju konvencionalno naoružanje koje je razorno kao i nuklerarno naoružanje osim kaj nema radijacije. Također sam slušao u tim emisijama o nuklearnim napadima gdje je naveo da taj tko bi uputio nuklearni projektil prema Amerima da bi nestao sa Zemaljske kugle i gde je navel da postoji mogučnost da bi nuklearni projekti mogao pasti na tlo Amerike koji ni približno ne bi nanio štete nasuprot druge strane koja bi bila razorena. NITKO DO DANA DANAŠNJEGA, A KUDI KAM ZA VREME NJEGOVOG ŽIVOTA NIJE PO TOME UŠAO U KONTRA DISKUSIJU ILI ARGUMENTE. ……. To kaj je Višnjar bio za militariju to je Davor Đenero za politiku. Fakti, fakti, fakti i samo fakti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + 17 =