HRT-ov voditelj Aco Stanković ne odustaje: Rat je bio agresija 80 posto, a građanski 20 posto

Voditelj HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković bio je gost Pressinga na N1 televiziji. Objasnio je svoju tezu da je u Hrvatskoj vođen građanski rat...

Ne može mu nitko ništa
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Podsjetimo, Stanković je nedavno ugostio hrvatskog branitelja i jednog od čelnika HKS-a Predraga Mišić-Peđu, povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, i tom prilikom Domovinski rat doveo u vezu s ‘građanskim’. VIŠE-OVDJE

Izazvao je tada žestoke reakcije javnosti, a od njegove se izjave tada dosta neuvjerljivo ogradio i HRT.

“Ja nisam davao intervjue, a dosta su me tražili, pogotovo nakon te priče o građanskom ratu. Htio sam da se smiri ta hajka koja je bila organizirana, a moram priznati da ne volim davati intervjue tiskanim medijima jer to prolazi kroz svojevrsnu autorizaciju i nisam slobodan pričati”, rekao je Stanković te opisao kako je došlo do spomenute afere.

Ima, kaže, ‘utakmica u nogama’ pa se nije iznenadio reakcijama, ali je žestinom.

-Kada ratuje selo protiv sela, onda to “ima elemente građanskog rata”.

Izjavio-Aleksandar Stankovićnovinar HRT-/VIDEO-OVDJE

“Ništa nije sporno, mislim da svatko tko je gledao tu emisiju i tko išta zna o definiciji građanskog rata, “zna o čemu se radi”. Ja sam imao preko puta sebe čovjeka koji je dijelio kuhinju sa svojim bratom, koji je kasnije otišao u Srbiju. Naravno da je to osjetljiva tema, moje pitanje je bilo potpuno logično i očekivano kada preko sebe imam osobu čija se obitelj podijelila i koji su ratovali jedan protiv drugog”, kazao je Stanković i dodao:

“U Hrvatskoj je u dijelu bio “građanski rat”, u manjem dijelu, ali je bio, tvrdi neupućeni Stanković… Naime, kada srpsko selo ratuje protiv hrvatskog sela, to je građanski rat. Kada se napadao Dubrovnik i Vukovar, te kada su tenkovske jedinice iz Beograda išle prema Vukovaru to naravno nije građanski rat, to je čista agresija. Kada ratuje selo protiv sela, onda to ima elemente građanskog rata”.

“Ponavljam, ako se to može ikako izraziti u postocima, bila je 80 posto agresija, a 20 posto građanski rat”.VIDEO

Nije isto, kaže Stanković, kada to on kaže “i kada kaže ministar Vulin koji kaže da se radi o ‘apsolutno građanskom ratu’ jer tako želi umanjiti učešće Srbije i JNA”, zaključuje na perfidan i manipulativan način svoju kvazi teoriju o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, novinar HRT Stanković kojeg plaćaju upravo oni koji su osjetili što je to 100%-tna srpska agresija na Hrvatsku.

A.K.

Slične teme…

-UREDNIŠTVO BRANITELJSKOG PORTALA POZIVA: NE DOZVOLIMO DA NAS ALEKSANDAR STANKOVIĆ I BLAŽENKA DIVJAK OBMANJUJU…

-MORA ODSTUPITI-SKANDAL: Aleksandar Stanković u HRT emisiji NU2 obrambeni Domovinski rat naziva građanskim ratom…

-STANKOVIĆ GALOPIRA DALJE: HRT se ovlaš ogradio od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva”

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •