Abazović u Dubrovniku: “Čast mi je da sam prvi premijer Crne Gore koji slobodno šeće Stradunom. Napad na Dubrovnik naša je najveća sramota”!

Dritan Abazović, premijer Crne Gore i njegov ministar unutarnjih poslova Filip Adžić u utorak navečer su stigli u privatni posjet Dubrovniku gdje ih je, kako neslužbeno saznaje Dubrovački vjesnik, ugostio investicijski bankar i međunarodni konzultant crnogorskog podrijetla, Ratko Knežević...

Abazović u Dubrovniku: “Čast mi je da sam prvi premijer C. Gore koji slobodno šeće Stradunom. Napad na Dubrovnik naša je najveća sramota”-foto-twitter
Podijeli

Dritan Abazović, premijer Crne Gore i njegov ministar unutarnjih poslova Filip Adžić u utorak navečer su stigli u privatni posjet Dubrovniku gdje ih je, kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik , ugostio investicijski bankar i međunarodni konzultant crnogorskog podrijetla, Ratko Knežević.

Nakon šetnje Stradunom, Abazović, Adžić i Knežević otišli su na večeru u poznati dubrovački restoran Proto.

Dritan Abazović, premijer Crne Gore i njegov ministar unutarnjih poslova Filip Adžić u utorak navečer su stigli u privatni posjet Dubrovniku gdje ih je, kako neslužbeno saznaje Dubrovački vjesnik, ugostio investicijski bankar i međunarodni konzultant crnogorskog podrijetla, Ratko Knežević.

Nakon šetnje Stradunom, Abazović, Adžić i Knežević otišli su na večeru u poznati dubrovački restoran Proto.

Podsjetimo, nakon što su prošli tjedan bez prethodne najave, premijer Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije potpisali u Podgorici dokument o suradnji pod nazivom ‘Temeljni ugovor‘, oporba na čelu s DPS-om Mila Đukanovića pokrenula je inicijativu za glasanje nepovjerenja vladi, pa su na pomolu novi izbori, ili novo preslagivanje vlade i koalicijskih partnera u Crnoj Gori.

Naime, taj ugovor regulira odnose sa SPC-om u Crnoj Gori, uključujući i njezina vlasnička prava nad nekretninama, a njegovo potpisivanje ponovo je potaknulo spekulacije kako je Abazovića na čelo crnogorske vlade zapravo postavila i Srpska pravoslavna crkva, koja nikad nije prihvatila nezavisnost Crne Gore i autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve.

Parlamentarna sjednica o izglasavanju nepovjerenja zakazana je za 19. kolovoza, a za njezino rušenje oporbi je potrebna nad polovična većina od 81 zastupnika. Inače, premijer Dritan Abazović rođen je 1985. u Ulcinju u albanskoj obitelji, diplomirao je i doktorirao politologiju u Sarajevu.

 

Abazović: Bombardiranje Dubrovnika najveća sramota Crne Gore u njezinoj modernoj povijesti

Abazović je na svojem službenom profilu na Twitteru napisao da mu je bila čast da “kao prvi crnogorski premijer slobodno prošeta prelijepim Stradunom, fotografira se i razgovara s dragim Dubrovčanima”.

– Kao dijete se sjećam bombardiranja Dubrovnika – najveće sramote Crne Gore u njezinoj modernoj povijesti, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva. Danas mi je bila čast da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošetam prelijepim Stradunom, fotografiram se i razgovaram s dragim Dubrovčanima, napisao je Abazović.

Rekao je da je proveo “radni dan” s ministrom Adžićem u Dubrovniku, da su obavili “razgovore s diplomatima”, ali nije naveo kojima te da su se zatim susreli i večerali “s našim poznatim Crnogorcem u Hrvatskoj” Ratkom Kneževićem.

– Širimo ljubav, regionalu suradnju i gradimo europsku budućnost, zaključio je Abazović na Twitteru.

VEZANE VIJESTI

(FOTO-VIDEO)SRPSKO-CRNOGORSKI NAPAD NA DUBROVNIK -Poginulo je 19 hrvatskih branitelja i civila, 60 ljudi je ozlijeđeno, na Stari grad je palo više od 1050 granata.


Podijeli