Podijeli

Srijeda donosi spektakle. Imenima sudionika nekako nam se najjačim čini par Srbija – Španjolska. Tim više što pobjednik te utakmice ide na boljeg iz četvrfinalnog dvoboja Barakuda. No, prije toga valja proći četvrtazvršnicu u kojoj nas čeka očekivano Grčka. Doduše, kakav je bio početak protiv Rumunja… Momčad s Karpata je početkom druge četvrtine vodila 4:1, igrala perfektnu obranu, Grci silnih problema posebno s igračem više (0-6). No, to je ipak bio i maksimum momčadi kapetana Cosmina Radua. Grčka je na koncu postigla dvostrzko više od Rumunja, 14:7…

Vjerujemo u polufinale

– Iskreno, mi se od ranije, od nedjelje već počeli pripremati za Grčku jer je tako nešto bilo očekivano. Jasno, uvijek je za svaki slučaj postojao određeni oprez, ali… Znamo sve o suparniku, pripremit ćemo se maksimalno i vjerujem to i dokazati u srijedu navečer u bazenu – sinoć će naš izbornik Ivica Tucak koji je upravo okončao trening na drugom bazenu u gradu dok je Grčka svladala Rumunjsku.

Grčki mu kolega Theodoros Vlachos će za sada samo kratko-

– Hrvatska je favorit i za osvajanje medalje, ne samo u utakmici. Jako ju cijenimo, ali i dobro poznajemo i spremit ćemo nešto i za njih, kazao je.

Španjolska je u osmini finala s lakoćom svladala Njemačku. Alvaro Granados je postigao čak 5 golova, Alberto Munarriz pridodao 3.

– Mi baš nikako nismo znali naći rješenje na njihovu zonsku obranu, posebno M-zonu koju i inače igraju možda najbolje – nakon utakmice će Mateo Ćuk, zagrebački centar u njemačkoj reprezentaciji. U španjolskom taboru veselje jasno.

Furija na Srbiju

– Ha, pa ide nam zasad baš dobro. Sjajno smo raspoloženi, pokretljivi smo i idemo iz utakmicu u utakmicu. Makar, ono što nam slijedi će ipak biti jedna sasvim druga dimenzija – spomenuo je alfa i omega Furije, dubrovački zet Felipe Perrone. Ono što njima slijedi je navodni spektakl protiv Srbije

Crnogorci su pak odradili fini pucački trening protiv Turaka, ali sada im predstoji predstoji težak posao u četvrtfinalu protiv svjetskog prvaka, Italije. Rusija je svladala Gruziju na jedvite jade. Marko Jelača je za Gruziju postigao 3 gola, a mladostaš Harkov za Rusiju čak 4, uz jugaša Merkulova 1.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest − 9 =