Gospa od anđela proslavljena na Visovcu

Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta, u koje hodočaste brojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije...

Podijeli

Svečanu euharistiju na otočiću Visovcu na blagdan Gospe od anđela, 2. kolovoza, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije…

Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana  do  središnjega vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta, u koje hodočaste brojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Franjevačka svetkovina Gospa od anđela od pamtivijeka slavi se u franjevačkom samostanu Gospe od milosti s novicijatom na Visovcu. Trodnevnicu je predvodio župnik Lišana fra Božo Mandarić .

Gospa od anđela znači Majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i milosti, kako nas Majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba. Ona je prva čula Božje ohrabrenje po Anđelu “Ne boj se“. To nam svojim životom prenosi i svjedoči: “Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista, on vas ljubi i daje se na križu za vas“. Naš zadatak je da živimo te milosti, da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu.  Gospe od milosti isprosi nam to  i daj da u tome ustrajemo, istaknuo je, između ostaloga biskup Rogić.

Pjevanje je predvodio zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu fra Marko Nimac zahvalio je biskupu Rogiću i svima koji su pridonijeli slavlju. Druženje sudionika nastavljeno je za bratskim stolom, donosi IKA.


Podijeli