8. ZAVJETNO HODOČAŠĆE ZA DOMOVINU: “S Marijom molimo za bolje sutra!”…Marijanski zavjet za Domovinu

Podijeli

8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu održat će se od 11. lipnja do 24. kolovoza 2022.

Godine 2015. pokrenuli smo zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim Marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Glavni tok puta je dug oko 1700 km, te nakon 75 dana hoda, završava u Dubrovniku. Kao i svih ovih godina s nama su u hodu i svećenici koji se brinu za duhovni dio ovog hodočašća.

Zbog velikog interesa lokalne zajednice i rastućeg trenda u broju hodočasnika, pridružene su priključne rute, koje se s glavnom rutom spajaju u najbližim svetištima, te na taj način želimo umrežiti cijelu Hrvatsku.

Hodočašće je putovanje u vjersko svetište, redovito pješke. Vjernik koji ide na takvo putovanje naziva se hodočasnikom. Hodočašće simbolički predstavlja životni put kršćanina, na kojem kroz trpljenja i napor puta dolazi do cilja u mjesto hodočašća. Motivi hodočašća mogu biti molba, zahvala za neku dobivenu milost, potrebu ili pak duhovna okrjepa i obnova.

Hodočasnici Marijanskog zavjeta zahvaljuju za Domovinu koju nam je Bog dao, ali i mole za duhovnu obnovu hrvatskog naroda.

Hodočašću se mogu pridružiti svi koji ispune PRIJAVNICU. Molimo sve zainteresirane da se što prije prijave zbog kvalitetnije organizacije.

Ovogodišnje hodočašće započinjemo u Osijeku 11. lipnja, a završavamo u Dubrovniku 24. kolovoza 2021. Već 6. godinu u suradnji s o. Zdravkom Tubom organiziramo jednodnevnu rutu Molve-Reka kojom se spajaju hodočasnici iz Svetišta Majke Božje Molvarske na glavnu rutu u Reki. Prijavite se za ovu rutu OVDJE.

Prvi puta ove godine u suradnji sa fra Grgurom Blaževićem organiziramo priključnu rutu od najistočnijeg grada Iloka do Vukovara, gdje se spajamo sa glavnom rutom. Prijavite se za ovu rutu OVDJE.

Ukoliko ste zainteresirani za priključiti se iz svog mjesta na nekom dijelu naše glavne rute i tako sudjelovati u hodočašću za Domovinu, molimo javite nam se nainfo@marijanskizavjet.hr

marijanski_zavjet_8_hodocasce_PRINT (2)

L.K. / Braniteljski portal

 

 

 

 


Podijeli