Stravični prizori u zagrebačkoj bolnici: bebe vezane za krevet u prljavim pelenama s velikim ranama po koži; Majka tvrdi: Doktorica me otpilila riječima ‘ne može ih se presvlačiti svakih pet minuta’. E, tu sam pukla…

Crvenilo kože je stvarno strašno. Kad sam se obratila doktorici, ona je rekla da moram biti svjesna da imaju puno djece i da ih ne mogu prematati svaki čas...

foto-facebook
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Društvenim mrežama su se proširile uznemirujuće fotografije na kojima su  uprljanim pelenama i velikim ranama na koži u području pelena…

facebook

Majka djece Ana Treščec u telefonskom nam je razgovoru rekla da je snimila fotografije jučer tijekom posjeta svojoj djeci koja se liječe od gripe u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, piše Jutarnji list.

‘Fotografije sam slikala jučer. Moji blizanci imaju pet mjeseci i još uvijek su u bolnici. Jedan maleni je primljen u bolnicu s gripom, a drugome nije potvrđena gripa iako ima slične simptome. No on je slučajno pokupio rota virus. Ja sam to crvenilo već i prije vidjela, ali nisam odmah reagirala. Uvijek kad su liječnici u pitanju ja si mislim: ‘Ja trebam njih a ne oni mene’.  Ali ovo je stvarno strašno. Ja sam danas razgovarala s doktoricom i pokazala joj svoje nezadovoljstvo da bi ona mene otpilila riječima ‘da se ne može djecu svakih pet minuta presvlačiti.’ E tu sam pukla. Nisam znala što bih joj rekla i samo sam je pitala: ‘Pa jeste li vi majka?’, kaže nam uznemirena gospođa Treščec.

‘Jedan maleni bio je vezan za krevetić, no to razumijem i poštujem jer je imao kanilu u nozi i morali su ga zavezati da si ju ne izvuče. Ali ne mora biti i zavezan i pokakan. Crvenilo kože je stvarno strašno. Kad sam se obratila doktorici, ona je rekla da moram biti svjesna da imaju puno djece i da ih ne mogu prematati svaki čas. Danas nisam bila u bolnici već sam samo zvala jer mi je starija mala bolesna, a ja sam samohrana majka’, priča dalje Treščec.

‘Ja imam doista jako visoki prag tolerancije. Imam doma još jednu stariju kćer koja ima epilepsiju i ne može je nitko čuvati pa moram ja biti s njom. Svašta sam već prošla u životu i doista ne reagiram na sve što se dogodi. Ni sad vjerojatno ne bih reagirala da nisam dobila zaista veliku podršku od drugih majki u jednoj Facebook grupi. Nakon objave na Facebooku, svi su me zvali. Dobila sam puno podrške i drugih majki, a zvalo me i puno novinara. Brzinom munje je to otišlo. Čak su mi rekli i da je predsjednica tražila moj broj’, priča dalje u dahu gospođa Treščec.

Nakon fotografija objavljenih na Facebooku počeli su se nizati uvredljivi komentari u kojima se poziva i na linč osoblja bolnice.

‘S obzirom da u ovom slučaju ima elemenata kaznenih djela, slučaj smo prijavili policiji i prepustit ćemo nadležnima da odrade svoj posao. Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji’, kazala je za Vijesti.hr Alemka Markotić, ravnateljica klinike ‘Fran Mihaljević’.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

  1. Pa ovo nije normalno. Ovo dijete se popiskilo i po ovoj groznoj slici izgledao kao da nije presvucena danima. Pisalina joj izgrizla kozu. Uzas. Pa oni nisu normalno. Dijeca su bolesna i razdrazljiva i nervoznija k tome. Sigurno piske i kakaju cesce nego da su doma. Strasno. Ne mogu doci sebi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =