Divjak potvrdila poništenje natječaja za ravnatelje škola!

Ne zna točan broj natječaja koji su poništeni...

Ne zna točan broj natječaja koji su poništeni.
Podijeli

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je da su poništeni natječaji za izbor ravnatelja škola koji nisu bili u skladu sa zakonom, dodavši da su u međuvremenu postavljeni v.d. ravnatelja tih škola te da sve procedure idu dobro, donosi HRT.

Rekla je kako su natječaje za izbor ravnatelja škola poništavala upravna vijeća, ako nisu bili raspisani u skladu sa zakonom jer bi to značilo da ni izbor ravnatelja ne može biti proveden u skladu sa zakonom. Ne zna točan broj natječaja koji su poništeni.

Branitelji imaju prednost pri izboru ravnatelja škola

Divjak: Branitelji nisu tražili prednost na natječajima za ravnatelje

Dodala je da Ministarstvo zasad nije dobilo niti jednu informaciju da je bilo tko ostvario svoje pravo po Zakonu o braniteljima i postao ravnatelj. Što se tiče same primjene Zakona, za nju je nadležno Ministarstvo branitelja. Mi smo izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju osigurali da se uz obavezne kriterije – završeni fakultet, stručni ispit, potvrda o nekažnjavanju, sada boduju i dodatne kompetencije. To znači poznavanje stranoga jezika, rad na projektima i različite druge kompetencije i u tom slučaju se bilo koje pravo prednosti može ostvariti jedino u slučaju kada imamo dva izjednačena najbolja kandidata. Kao što i sami vidite do sada nije došlo do ostvarivanja toga prava, zaključila je ministrica.

Prema pisanju medija, poništeno je četrdesetak natječaja za ravnatelje škola, a kako je u priopćenju navelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, školski su odbori poništili natječaje za ravnatelje koji nisu bili u skladu sa Zakonom o braniteljima ili nekim drugim zakonskim propisom,donosi HRT.

G.S.


Podijeli