30. ROĐENDAN LEGENDARNE 113.ŠIBENSKE RATNE BRIGADE Funcuti na rivi zapalili 72 baklje u znak sjećanja na 72 poginula pripadnika te ratne brigade

Podijeli

Foto-screenshot

Bakljadom Funcuta na šibenskoj rivi završeno je današnje obilježavanje 30 godina od osnutka 113. brigade Hrvatske vojske. Šibenski Funcuti su sa 72 baklje odali dužnu počast za 72 poginula hrvatska branitelja u obrani od srpskog agresora…

Video-sibenikin

“Šibenik je imao veliku ulogu u Domovinskom ratu. Ulogu koja je dala nadu svim ostalim gradovima i prostorima oko nas, da se srpskog neprijatelja stvarno može pobijediti i da je volja naroda veća nego sila tenkova, vojske, aviona i brodova koje su poslali na ovaj grad da ga sruše”, kazao je Tonći Mrša, član Funcuta.

30. obljetnica osnivanja šibenske 113. brigade Hrvatske vojske

Osnivanje 113. legendarne brigade HV -a proslavljeno je danas polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i podsjećanjem na imena poginulih i nestalih pored spomenika na Baldekinu te potom mimohodom, svečanim postrojavanjem na Poljani te misom zadušnicom za sve poginule i umrle branitelje u katedrali sv. Jakova.

Postrojba se proslavila u Rujanskom ratu 1991. – bitci za Šibenik, a sudjelovala je u nizu drugih važnih operacija u Domovinskom ratu. Do raspuštanja 2000. kroz brigadu je prošlo više od 25.000 branitelja na mnogim ratištima, a 72 ih je poginulo. Veterani 113. brigade sudjelovali su u mimohodu od spomenika braniteljima na Baldekinu do Poljane, na kojoj je organizirano postrojavanje i središnja svečanost – uz snimanje milenijske fotografije sudionika. Tijekom obilježavanja obljetnice Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju 113. brigade.

T.H.Vezane vijesti;

30. obljetnica osnivanja šibenske 113. ratne brigade Hrvatske vojske


Podijeli