30. obljetnica osnivanja ‘Tigrova’! Za Hrvatsku je život dalo 367 njihovih pripadnika, a 6 ih se smatra nestalima…

- Specijalci iz Raktija, vi ste bili iskra plamena koji je prerastao u pobjedničku Hrvatsku vojsku i koji je prerastao u oslobođenu i neovisnu hrvatsku državu, rekao je brigadni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik Jedinice za posebne zadatke MUP-a 'Rakitje'...

Podijeli

Za Hrvatsku je život dalo 367 njihovih pripadnika, a 6 ih se smatra nestalima…

U Vojarni ‘Damir Martić Vitez’ u Rakitju kod Zagreba obilježena je 30. godišnjica osnivanja legendarnih Tigrova. Prije tri desetljeća ustrojena je Jedinica za posebne zadatke MUP-a – iz koje je nastala prva gardijska brigada. Prekaljeni Tigrovi dokazali su se na gotovo svim bojišnicama u Domovinskom ratu, javlja HRT.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast svim poginulim braniteljima odali su Predsjedništvo udruge ‘Tigar Rakitje’, predstavnici Grada Zagreba i Svete Nedelje te ministar branitelja Tomo Medved u društvu djece poginulih pripadnika jedinice za posebne zadatke.

– Specijalci iz Raktija, vi ste bili iskra plamena koji je prerastao u pobjedničku Hrvatsku vojsku i koji je prerastao u oslobođenu i neovisnu hrvatsku državu, rekao je brigadni general Darko Rukavina, prvi zapovjednik Jedinice za posebne zadatke MUP-a ‘Rakitje’.

Emotivan je bio i ministar branitelja jer ovo je njegova postrojba.

– Sa optimizmom kročimo dalje, snažno, ponosni na sve ono što smo zajedno učinili uz punu potporu Vlade RH kojoj, naglašavam, je Domovinski rat i hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske i ja vas pozdravljam s našim snažnim pozdravom – za Hrvatsku kao Tigar, rekao je.

Za Hrvatsku je život dalo 367 pripadnika Tigrova, a 6 ih se smatra nestalima. Tigrovi su sudjelovali u ključnim akcijama Domovinskog rata. Odvažno stali pred hrvatski stijeg, preuzeli odgovornost i ispunili san – san o slobodi.

M.M.


Podijeli