288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će i mladi Zagrebačke nadbiskupije...

284. ZAVJETNO HODOČAŠĆE VJERNIKÂ GRADA ZAGREBA U MARIJU BISTRICU
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U duhu priprema, priprave i molitve za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, ovogodišnje 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će se od 7. do 8. rujna pod geslom susreta mladih „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5)…

Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u subotu 7. rujna započinju hodočasnici pješaci. Jedna skupina kreće ispred zagrebačke katedrale u 5 sati preko Sljemena gdje će misu u sljemenskoj kapeli u 9 sati predvoditi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Druga skupina kreće iz Čučerja, gdje je misa u 10.30 sati koju predvodi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, a treća iz župne crkve u Sesvetama gdje je misa u 9 sati.

U 18.30 sati predviđa se zajednička hodočasnička ulazna procesija od kapele Sv. Ladislava do Svetišta nakon koje u 20 sati slijedi „Služba svjetla“, procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.

Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 8. rujna predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba. Zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do „Crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac“ kreće u 11 sati, a misa počinje u 11.30 sati.

Središnjem euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethodit će zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će i mladi Zagrebačke nadbiskupije, javlja IKA.

L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × jedan =