27. GODIŠNJICA GENOCIDA U SREBRENICI…Ne dozvolimo da nam oni koji su počinili ovaj stravičan zločin drže lekcije o moralu.

Ne dozvolimo da nam oni koji su počinili ovaj stravičan zločin drže lekcije o moralu...

Podijeli

▪️Genocid je zločin usmjeren na uništavanje, u cijelosti ili dijelom, neke nacionalne, etničke, vjerske ili rasne skupine ubijanjem njezinih članova, nanošenjem teških fizičkih ili psihičkih ozljeda, stavljanjem skupine u takve uvjete života koji mogu dovesti do njezina uništenja, nametanjem mjera što dovode do sprječavanja rađanja u skupini ili prisilnim odvođenjem djece u drugu skupinu.

▪️Navedena definicija genocida utvrđena je Konvencijom o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, koju je prihvatila Opća skupština UN-a 9.10.1948. godine.

▪️ Žrtve ne smijemo zaboraviti te se danas s poštovanjem prisjećamo svih onih koji su ubijeni.
Ne dozvolimo da nam oni koji su počinili ovaj stravičan zločin drže lekcije o moralu.

Srebrenica 1941/42?
Leševi četničko-partizanskih žrtava plutali su Drinom.
Srebrenica 1995.?
Povijest se ponavlja!

Kako je moguće da mi od rata u Hrvatskoj, rata u BIH i rata na Kosovu ’99 još uvijek nismo razumjeli karakter velikosrpskog režima koji je već ’41 u Srebrenici poubijao tisuću stanovnika Srebrenice i okolnih sela Istočne Bosne? Tipičan primjer povijesti koja se ponovila kao tragedija. Nisu samo Bošnjaci žrtve selektivne amnezije. Zbog toga Hrvatska danas izgleda kao SFRJ u minijaturi. Sustavno pranje mozga – pod geslom “Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti!” – nastavlja se. Nikako da shvatimo da je velikosrpski imperijalizam na ovim prostorima, od 1912. g. do 1989. g., što pod kokardom, što pod petokrakom pobio skoro milijun ljudi, većinom u miru. Izgleda da većina Hrvata pati od intelektualne lobotomije. Još uvijek ne prepoznajemo vukove u ovčjoj koži. Sastav Hrvatskog državnog sabora je dovoljni dokaz te tvrdnje, piše general Željko Glasnović.

VIDEO-https://web.facebook.com/novabhtv/videos/1396819687452249

T.H.


Podijeli