23. obljetnica smrti ratnog ministra obrane RH i počasnog građanina Sinja Gojka Šuška

Neka mu je vječna slava i hvala za sve što je učinio za Hrvatsku i naš hrvatski narod!...

Podijeli

Danas se navršava 23. godine od smrti hrvatskog ratnog ministra obrane Gojka Šuška, koji je i počasni građanin Sinja…

Gojko Šušak, hrvatski emigrant , domoljub i političar, rođen je na Širokom Brijegu 16. ožujka 1945. godine, a preminuo je u Zagrebu 3. svibnja 1998. godine. Bio je jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a po povratku iz Kanade obnašao je značajne dužnosti u Vladi RH, od ministra iseljeništva do ratnog ministra obrane.

Pogledajte video, što o Gojku Šušku kažu američki političari…

Sinjani i Cetinjani Gojka Šuška posebno pamte po njegovom čuvenom govoru na Sinjskoj alki 1994. godine, na kojoj je kao izaslanik predsjednika RH Franje Tuđmana Sinjanima obećao kako za iduću Alku neće biti srbočetničkih neprijateljskih topova okrenutih prema Sinju i kako će se Alka održati u središtu potpuno oslobođene Cetinske krajine. Tako je i bilo!

Obećanje je ostvareno!

Iduće godine Šušak je došao na Alku, a  srbočetničkih neprijateljskih topova nadomak Sinja, nakon Oluje nije bilo. Te 1995. godine Sinjani su Gojka Šuška prilikom obilježavanja Dana Grada proglasili počasnim građaninom Grada Sinja.

Njegovo ime danas nosi jedan od glavnih gradskih trgova u Sinju.

Gojko Šušak je bio čovjek koji nije olako davao obećanja, ali obećanje koje ponudi je uvijek i ostvario.

Bio je jako tvrd pregovarač i svoje stavove je uvijek čvrsto branio u interesu hrvatskog naroda u Hrvatskoj i Herceg Bosni.

Neka mu je vječna slava i hvala za sve što je učinio za Hrvatsku i naš hrvatski narod!

T.H.


Podijeli