18.11.2017. godine Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski Feniks, za svoje članove organizira besplatan odlazak autobusom u Vukovar

Žrtva herojskoga Grada Vukovara je puno svježija od one Udbinske ali su posljedice po hrvatski narod u oba slučaja katastrofalne a to je masovno stradanje, patnja i žrtva hrvatskoga naroda sa nesagledivim posljedicama…

FOTO/Arhiva/Braniteljski portal
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Odlukom Hrvatskog sabora, 18. studenoga proglašen je „Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara – Grada simbola obrane samostalne hrvatske države.

Udruga Hrvata Općine Udbina – Hrvatski Feniks i ove godine organizira odlazak autobusom na obljetnicu pada herojskog Grada Vukovara i odavanje počasti poginulima, nestalima, zarobljenima i mučenima od strane srbo-četničkog agresora na Republiku Hrvatsku.

Za članove Udruge osiguran je besplatan prijevoz autobusom na relaciji Udbina – Vukovar – Udbina te ručak u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga Grada Vukovara u Borovu naselju po završetku Kolone sjećanja. U Borovu naselju će biti održano i predavanje sudionika obrane Borovog naselja o najtežim danima za Borovo naselje i Grad Vukovar.

Polazak iz Udbine predviđen je kao i do sada 17.11.2017. godine u 22.00 sati sa Trga a prije polaska tj. oko 21.30 sati ispred replike Vukovarskog križa kod Crkve hrvatskih mučenika u dogovoru sa voditeljem svetišta Crkve hrvatskih mučenika biti će održana kratka molitva i simbolično puštanje 26 letećih lampiona u spomen na 26 godina od najtužnijeg dana u povijesti Domovinskog rata tj. pada herojskog Grada Vukovara.

Da između Vukovara i Udbine postoji nešto puno više od puke slučajnosti svjedoči i replika vukovarskog križa uz samu Crkvu hrvatskih mučenika, ali i povijesna poveznica a to je patnja i stradanje hrvatskoga naroda te u zadnje vrijeme i sve glasnija i jača inicijativa za proglašenje Udbine i Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

Žrtva herojskoga Grada Vukovara je puno svježija od one Udbinske ali su posljedice po hrvatski narod u oba slučaja katastrofalne a to je masovno stradanje, patnja i žrtva hrvatskoga naroda sa nesagledivim posljedicama,poručuju iz Udruge Hrvata Općine Udbina – Hrvatski Feniks…

JAVITI SE NA PONUĐENI KONTAKT

Molimo sve zainteresirane članove udruge da svoj odlazak u Vukovar potvrde na tel. br. 091 1503 578.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •