PRIOPĆENJE ZBORA UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI: Dosta je pljačke Hrvatske države i hrvatskog naroda!…Mi smo uz Hrvatski narod!

Od onih koji nisu sudjelovali u obrani, oslobađanju i stvaranju hrvatske države ( a mogli su ) ne možemo očekivati da znaju cijeniti, voljeti i čuvati Hrvatsku, ali ne smijemo im dozvoliti da Hrvatsku mogu nekažnjeno pljačkati i devastirati. Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi kao u ratu tako i danas u miru stoji uz naš hrvatski narod...Mi koji smo nesebično stali u obranu hrvatskog naroda i hrvatske države, ne možemo nikako stajati po strani i biti pasivni promatrači pljačke i devastacije hrvatske države...

Tražimo da se uvede zabrana ulaska na teritorij Republike Hrvatske svima koji su sudjelovali u otvorenoj agresiji na RH a nisu hrvatski državljani (na njih se abolicija ne odnosi). Također tražimo od Vlade RH da iskoristi svoje legitimno pravo i zaustavi pregovore oko ulaska Srbije u EU...Mi koji smo nesebično stali u obranu hrvatskog naroda i hrvatske države, ne možemo nikako stajati po strani i biti pasivni promatrači pljačke i devastacije hrvatske države.
Podijeli

Voljom hrvatskoga naroda i žrtvom hrvatskih branitelja ostvaren je stoljetni san hrvatskog
naroda – stvorena je Hrvatska država. Mi koji smo nesebično stali u obranu hrvatskog naroda i hrvatske države, ne možemo nikako stajati po strani i biti pasivni promatrači pljačke i devastacije hrvatske države. To dugujemo našim poginulim suborcima koji su položili svoje živote za slobodu kao i onima koji su dali svoje zdravlje i dijelove tijela. Na žalost danas je potpuno jasno da država koju smo u krvi stvarali nije onakva kakvu smo željeli.
Hrvatski branitelji među kojima je bilo svih slojeva društva jedini su koji su svoju zadaću odradili u potpunosti ( obranili i oslobodili Hrvatsku ) te samim time uspostavili demokraciju u kojoj je omogućeno svim građanima Republike Hrvatske da mogu birati i biti birani. Hrvatske vlade ( i lijeve i desne HDZ i SDP ) dovele su državu na rub provalije. Hrvatska je izgubila sve elemente suverenosti (gospodarsku, monetarnu, vojnu, energetsku, financijsku), doživjela potpuni demografski slom, a gotovo svi prirodni i gospodarski resursi u rukama su stranih korporacija i banaka čiji je jedini cilj profit i porobljavanje hrvatskoga naroda. Vladajuće elite Hrvatsku su pretvorile u državu korupcije, kriminala, nepotizma čemu svjedočimo od kriminalne pretvorbe i privatizacije do najnovije afere INA. Najžalosnije je što nitko ništa ne zna i nitko za ništa nije odgovarao. Sustav vrijednosti hrvatskog društva je potpuno uništen i izopačen , odbačene su sve moralne vrijednosti koje je naš narod kroz povijest baštinio, Hrvatska je materijalno slomljena i opljačkana. Posljedica toga je pola milijuna iseljenih i doslovno protjeranih Hrvata među kojima su i tisuće hrvatskih branitelja, njihove djece zajedno s obiteljima. Hrvatska se ne napušta jer nije lijepa i bogata država već zato što su je hrvatske Vlade pretvorile u zemlju beznađa.
Današnja svjetska kriza jednim dijelom stvorena Ruskom agresijom na Ukrajinu, drugim
dijelom umjetno izazvana od koje najveću korist imaju oni koji su krizu izazvali, a sav teret i trošak krize prebačen je na leđa naroda. Od onih koji nisu sudjelovali u obrani, oslobađanju i stvaranju hrvatske države ( a mogli su ) ne možemo očekivati da znaju cijeniti, voljeti i čuvati Hrvatsku, ali ne smijemo im dozvoliti da Hrvatsku mogu nekažnjeno pljačkati i devastirati. Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi kao u ratu tako i danas u miru stoji uz naš hrvatski narod.

Stoji u priopćenju koje je ispred ZUV – HGP potpisao,

Predsjednik / Željko Dragašević

U prilogu originalno priopćenje ZUV – HGP

ZUV HGP Priopćenje 30. 08. 2022

Podijeli