12. Noć kazališta uživo i online u subotu, 21. studenog u više od 40 gradova i mjesta diljem Hrvatske i oživjet će čaroliju kazališta…

U 12. Noći kazališta sudjeluju i nacionalne kazališne kuće, pa će tako bogat program prirediti hrvatska narodna kazališta u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku i Zadru, te Istarsko narodno kazalište...

Podijeli

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta održat će se i ove godine unatoč pandemiji, u subotu, 21. studenog u više od 40 gradova i mjesta diljem Hrvatske i oživjet će čaroliju kazališta…

“Svoju porciju kazališta i ove godine u Noći kazališta dobit će publika kako u većim kulturnim središtima tako i u manjim mjestima koja su tradicionalni sudionici manifestacije”, najavila je koordinatorica projekta Sandra Banić Naumovski. Nadodala je da će se ova Noć kazališta održati u prilagođenom obliku i uz manji broj sudionika.  Unatoč svim okolnostima, manifestaciji se pridružilo i jedno novo mjesto, otok Krk s Udrugom Knezovi Krčki Frankopani.
“S obzirom na specifičnosti uvjeta održavanja, osim održavanja predstava uživo bit će i uživo izvedenog popratnog programa koji ove godine neće biti organiziran za široke mase, ali bit će i koncerata, izložbi, otvorenih proba i druženja s kazališnim umjetnicima, koliko je to moguće”, istaknula je.
Usto, Noć kazališta prvi put uključuje online programe, a sve poveznice će biti objavljene na internetskoj stranici Noći kazališta.

Kao i svake godine, Noć kazališta ponovno će trajati više dana. Već je počela u Grubišnom Polju i Zadru, a manifestaciju će zaključiti  program na otoku Korčuli 27. studenog.  Ipak, najveći broj kazališta i ustanova programe će održati na samu Noć kazališta, 21. studenoga, rekla je Banić Naumovski. U 12. Noći kazališta sudjeluju i nacionalne kazališne kuće, pa će tako bogat program prirediti hrvatska narodna kazališta u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku i Zadru, te Istarsko narodno kazalište.

U svim kazalištima i mjestima provodit će se propisane epidemiološke mjere, istaknula je, te je publiku pozvala da dođe i u kazalište, ali uz sljedeću uputu:

“Prije dolaska obavezno kontaktirajte kazalište u koje želite ići i rezervirajte ulaznicu te se informirajte o nužnim mjerama”, zamolila je te izrazila nadu da ćemo sljedeće godine manifestaciju moći izvesti ponovo s redovima ispred kazališta i s punim dvoranama.

Noć kazališta je potekla iz Dječjeg kazališta Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba te se proširila ne samo diljem Hrvatske već i na brojne europske zemlje. Kompletan program 12. Noći kazališta dostupan je na mrežnim stranicama www.noc-kazalista.com.

H.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here