( FOTO-VIDEO) 30. obljetnica osnivanja elitne Specijalne policije hrvatskih snaga ‘Alfa’!Srbi četnici i jugo-fašistička agresorska JNA dobro su upamtili pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”!

No, nadajmo se u hrvatsku razboritost i čuvare najslavnijeg povijesnog vremena u Hrvata...

Podijeli

U borbenim akcijama ubijeno je 9, a ranjeno 100 pripadnika. Zahvaljujući profesionalizmu Alfe su jedna od rijetkih jedinica čiji je odnos gubitaka nanesenih srpskom neprijatelju 10 puta veći od gubitaka u svojim redovima…

30. obljetnica osnivanja elitne policije, Specijalne jedinice hrvatskih snaga ‘Alfa’

Jedinica je pohvaljena Ukazom predsjednika dr. Franje Tuđmana 1991. za osvajanje vojarne Velika Buna. Odlikovana je i Grbom grada Zagreba, Medaljom Grada Zagreba i Redom Nikole Šubića Zrinskog. Alfe su odigrale i značajnu ulogu u Oluji, ulazak u Zagreb su okarakterizirali kao najsretniji dan za njih.

U Zagrebu su ih dočekale na tisuće razdraganih građana, očeva, majci, braće , sestara, djevojaka. A danas? Danas su svi, ponajprije političari zaboravili da se to uopće dogodilo, a prošlo je samo dvadesetak godina. Što li će tek biti za još deset ili dvadeset godina? Kao da “nisu ni postojali”, a tko zna, možda se dogodi i izjednačavanje srpskog agresora i hrvatske kao napadnute žrtve. No, nadajmo se u hrvatsku razboritost i čuvare najslavnijeg povijesnog vremena u Hrvata.

Srbi četnici i jugo-fašistička agresorska JNA dobro su upamtili pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”!

foto-screenshot

Povijest nas uči da smo kroz stoljeća stvaranja Hrvatske imali unutarnje jazavce i rovce koji su nemilosrdnim izdajama uništavali snove o Hrvatskoj. Događa li nam se ili hoće li nam se ti izdajnički procesi dogoditi i sad kada imamo svoju Hrvatsku, ostaje za vidjeti. Svjedočimo jako suspektnim odlukama najvišeg hrvatskog zakonodavnog tijela sabora da su se počeli događati neki sumnjivi procesi, posebice u izglasavanju tzv novog Zakona o civilnim žrtvama Domovinskog rata koji će moći, po svemu sudeći, konzumirati čak i oni koji su se oružjem borili protiv Ustava RH i hrvatskih snaga. No, ostaje za vidjeti što će se tu sve događati.

Demo snimka himne Specijalne jedinice policije Alfe (SJP ALFA) koja je Odlukom MUP-a RH ustrojena 23. srpnja 1991. godine. Jedinica je sudjelovala u svim borbenim akcijama radi obrane suvereniteta i uspostavljanju teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske a u navedenim akcijama za ostvarenje višestoljetnog hrvatskog sna – svoje mlade živote položilo je osam njenih pripadnika a više od stotinu je ranjeno. Novim preustrojem specijalne policije MUP-a RH, u kolovozu 2008. godine, najsposobniji i najbolje psihofizički pripremljeni pripadnici ALFE se sjedinjuju sa ATJ Lučko a drugi dio pripadnika su okosnica Interventne jedinice PU Zagrebačke. Ova himna ALFE ŽIVE VJEČNO je u čast svim pripadnicima ALFI a posebno njenim poginulim pripadnicima koji su dali najveću žrtvu u domovinskom ratu svoj život – oltaru domovine.

Uredio -M.M. / Viribus unitis /Braniteljski portalVEZANE VIJESTI

VIDEO Na današnji dan 1995. godine Zagreb je dočekao svoje heroje, pripadnike Specijalne jedinice policije “Alfa”, na Trgu bana Jelačića!


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here